U okviru "RE.M.I.S.E" projekta održan okrugli stol i Sajam socijalnog poduzetništva
Objavljeno: 1.10.2018. 8:40:26

 


Pučko otvoreno učilište Koprivnica u suradnji s glavnim korisnikom University of Pécs i projektnim partnerom Human Innovation Group iz Pečuha provodi projekt „RE.M.I.S.E“ u okviru Interreg V-A program suradnje Mađarska – Hrvatska 2014 – 2020, financiranog od strane Europske Unije.


Cilj projekta je identificirati resurse i potencijale sektora socijalne ekonomije u pograničnom području, steći općenitu sliku o potrebama poslovanja i razvoja društvenih poduzeća i nakon analize situacije zajednički razviti kurikulum za program osposobljavanja „Upravljanje društvenim poduzećem“.


U okviru navedenog projekta, u petak 29. rujna 2018. u zgradi Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica organiziran je okrugli stol  pod nazivom „Izazovi u poslovanju socijalnih poduzeća s obje strane granice“.


Sudionici Okruglog stola bili su Zsuzsa Pernyez iz Humán Innovációs Csoport Nonprofit Kft. iz Pečuha, Éva Knyihá ispred socijalne korporacije iz Martonfa te Sonja Hlebar kao socijalna poduzetnica s hrvatske strane.


Nakon okruglog stola održan je  Sajam socijalnog poduzetništva (Social economy exchange) na kojem su sudjelovali  socijalni poduzetnici iz Mađarske i Koprivnice kao i udruge i OPG-ovci. Ideja samog sajma bila je razmjena iskustava u svakodnevnom poslovanju, promocija tvrtke, udruge ili OPG-a i njihovih proizvoda te stvaranje mreže kontakata i potencijalnih partnerstava.


Ispred Grada Koprivnice događaju je prisustvovala Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti.