28.9. Okrugli stol "Izazovi u poslovanju socijalnih poduzeća s obje strane granice"
Objavljeno: 27.9.2018. 13:12:22
Trg Bana Jelačića 6 u 11:00 sati

 


Pučko otvoreno učilište Koprivnica u suradnji s glavnim korisnikom University of Pécs i projektnim partnerom Human Innovation Group iz Pečuha provodi projekt ''RE.M.I.S.E'' u okviru Interreg V-A programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014 – 2020, financiranog od strane Europske Unije.


Cilj projekta je identificirati resurse i potencijale sektora socijalne ekonomije u pograničnom području, steći općenitu sliku o potrebama poslovanja i razvoja društvenih poduzeća i nakon analize situacije zajednički razviti kurikulum za program osposobljavanja „Upravljanje društvenim poduzećem“.


U okviru navedenog projekta Pučko otvoreno učilište Koprivnica organizira okrugli stol "Izazovi u poslovanju socijalnih poduzeća s obje strane granice" koji će se održati 28. rujna 2018. u 11:00 sati u zgradi POU Koprivnica, na Trgu bana Jelačića 6.


Sudionici Okruglog stola bit će Zsuzsa Pernyez iz Humán Innovációs Csoport Nonprofit Kft. iz Pečuha, Éva Knyihá ispred socijalne korporacije iz Martonfa te Sonja Hlebar kao socijalna poduzetnica s hrvatske strane.


Nakon okruglog stola održat će se Sajam socijalnog poduzetništva (Social economy exchange) na kojem će sudjelovati 15 socijalnih poduzetnika iz Mađarske i 15 naših lokalnih poduzetnika/udruga/OPG-ovaca. Ideja samog sajma je razmjena iskustava u svakodnevnom poslovanju, promocija tvrtke/udruge/OPG-a i njihovih proizvoda te stvaranje mreže kontakata i potencijalnih partnerstava.


Predviđeno trajanje okruglog stola je od 11 do 12 sati, a sajma od 12 do 16 sati.