27.10. Sajam poslova u Križevcima
Objavljeno: 18.10.2017. 14:36:26
od 9:30 do 14:00 sati

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci organizira Sajam poslova s ciljem povećanja mogućnosti zapošljavanja, dostupnosti i razmjene informacija, usklađivanja ponude i potražnje te stvaranja partnerskih odnosa među dionicima tržišta rada.


Sajam će se održati 


27. listopada 2017. godine


u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci, Franje Tuđmana 20 


          Sajam je namijenjen poslodavcima, obrazovnim ustanovama, nezaposlenim osobama, ostalim tražiteljima zaposlenja, studentima, učenicima, roditeljima i svima zainteresiranima za aktivno uključivanje na tržište rada, upoznavanje sa sadašnjom ponudom i potražnjom na području Koprivničko-križevačke županije i Republike Hrvatske.


Sajam poslova održava se na području Koprivničko-križevačke županije po deseti puta i prepoznat je kao prilika za susret svih dionika na tržištu rada, s naglaskom na poslodavce i tražitelje zaposlenja koji tom prilikom mogu ostvariti izravnu komunikaciju.


Sajam će za posjetitelje biti otvoren od 9:30 do 14:00 sati. 


     Obzirom na nedostatak kvalificirane radne snage na ovogodišnjem Sajmu poslova posebnu pažnju posvećujemo obrazovanju nezaposlenih osoba, s naglaskom na osposobljavanje na radnom mjestu te ćemo na ovu temu organizirati okrugli stol „Učenjem do znanja, znanjem do posla“, u kojem će, uz predstavnike Zavoda, svoj doprinos dati i poslodavci koji su uključeni u provedbu navedene mjere.


Sajam se održava pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca.


Partneri u organizaciji Sajma poslova su: Grad Đurđevac, Grad Koprivnica, Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Koprivnica, Hrvatska obrtnička komora, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Križevački poduzetnički centar d.o.o., Obrtničko učilište Pouka, PORA razvojna agencija Podravine i Prigorja, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, Pučko otvoreno učilište Križevci.


Aktivnosti na Sajmu će biti slijedeće:


·           Prezentacija sudionika na pultovima (poslodavaca, samozaposlenih osoba, partnera i institucija)


·           Okrugli stol na temu: „Učenjem do znanja, znanjem do posla“


·           Radionica o samozapošljavanju: „Od ideje do realizacije“


·           Predstavljanje paketa mjera aktivne politike zapošljavanja: „Od mjere do karijere“


·           Predstavljanje: „E-usluge za e-Građane“pomoć posjetiteljima u korištenju portala e-Usmjeravanje, e-Građani, Burza rada, Statistika on-line, CISOK-portal, EURES i mogućnosti e-učenja  


·           Vježba „Tko sam ja? – kako se predstaviti poslodavcu u dvije minute“ – priprema za razgovor s poslodavcem, pomoć u pisanju zamolbe i životopisa, kako savladati tremu na razgovoru za posao


Ovogodišnji moto Sajma poslova odražava bit glavne teme Sajma, a glasi:


Reci mi, no ja ću zaboraviti.


Poduči me, i možda ću se sjetiti.


Uključi me u rad, i naučit ću.“ (B. Franklin)
Uključite se i vi, posjetite 10. Sajam poslova u Križevcima!