Ova se djelatnost u Pučkom otvorenom učilištu ostvaruje od 5. studenoga 2002. godine u potpuno obnovljenoj i vrlo lijepoj dvorani kina "Velebit". Adresa kina je Zrinski trg broj 6. Telefon: 048/621-653.

Kino je u potpunosti preuređeno u drugoj polovici 2002. godine. Izvršena je akustička priprema zidova, dorađen je Dolby® sustav i sada ima digitalnu verziju. Preuređeno je predvorje i prostor blagajne.

U dvorani su sada postavljene 204 vrlo moderne i udobne kino fotelje španjolske firme Figueras, od čega je 156 kino fotelja u parteru, a 48 na balkonu. Razlog smanjenja broja kino fotelja, u odnosu na stanje prije obnove, je nastojanje da se postigne što veća udobnost prilikom gledanja filmova. Kino "Velebit" sada je jedno od najljepših i najmodernije uređenih kino prostora u Republici Hrvatskoj!

Nakon obnove kina, gledanost je višestruko povećana, što ukazuje na opravdanost investicije koju je podržao Grad Koprivnica u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem. Dvorana ima Dolby® digitalni tonski sustav. Predstave se svakodnevno prikazuju u pravilu u tri termina: 16, 18 i 20 sati u zimskom i 17, 19 i 21 sat u ljetnom razdoblju.

Kino program se realizira u suradnji sa filmskim distribucijama iz Zagreba i sadrži uvijek trenutno najbolje filmske naslove.

Kino djelatnost u Učilištu ostvaruje se i putem tzv. "pokretnog kina", za što postoji posebna prijenosna kino aparatura 35 milimetara, a ostvaruje se u vangradskim i seoskim naseljima.

Raspored sjedenja u kinu Velebit
Kino Velebit