9.3. Lutkarska presdtava za djecu: "U potrazi za dijamantnom suzom"
Objavljeno: 23.2.2018. 13:28:47
u dvorani "Domoljub" s početkom u 18:00 sati

 


U POTRAZI ZA DIJAMANTNOM SUZOM


Gradsko kazalište Požega


Tekst: Vanja Jovanović, Ivan Pokupić


Igraju: Vanja Jovanović, Ivan Pokupić, Goran Vučko, Marijana Matoković


Izrada lutaka: Lucija Mitar/ Rija Trdin


Glazba: Ervin Lustig – klavir, tambura, frula, bubanj


Uzrast: 4+


Slaven je bećar iz Slavonije i saznaje da mu je najbolji prijatelj Janko teško bolestan. Pomoć traži od seoske vračare babe Jage koja svojim lijekovima ne uspijeva pomoći Janku. Postoji nada za njegov spas - rođak iz četrnaestog  koljena, sensei Čing Čang Čong, koji živi u zemljama daleke Azije. On poznaje drevnu tajnu o ljekovitim suzama Zmaja Hiroshakija. Slaven se odvažuje na daleki put motiviran spasom svoga prijatelja. Na putu do Zmaja sensei i Slaven se susreću s raznim neprilikama poput zlog učenika Čang Čong Činga, raspjevanim Vilenjacima te na kraju i samim Zmajem.


Hoće li uspjeti spasiti Janka i vratiti veselje u slavonsko selo pogledajte u opasno duhovitoj i napetoj kung-fu komediji na paravanu.


Predstava je nastala kao završni rad iz lutkarstva Vanje Jovanovića i Ivana Pokupića, pod mentorstvom Maje Lučić i Tamare Kučinović na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.


Nagrade:


 9. Mali Marulić, festival hrvatske drame za djecu, nagrada za najbolju predstavu u cjelini


Dvorana „Domoljub“


9. ožujka 2018. u 18:00 sati


Ulaznice po cijeni od 20,00 kn možete rezervirati na e-mail kultura@pou-kop.hr, broj telefona 222-390 ili kupiti osobno u „Domoljubu“ radnim danom od 8:00 do 19:00 sati