16.10. ZZ Quartet: Simone Zanchini and Ratko Zjaca
Objavljeno: 9.10.2017. 8:16:15
u dvorani "Domoljub" s početkom u 19:30 sati

 


16. listopada (ponedjeljak) u 19:30 sati
Dvorana Domoljub / Glazbene večeri u Domoljubu

ZZ Quartet: Simone Zanchini and Ratko Zjaca


Simone Zanchini - accordion
Ratko Zjača - guitar
Štefan Bartuš- bkontrabas
Klemens MARKTL –bubnjevi


U ponedjeljak, 16. listopada u sklopu „Glazbenih večeri“ u koprivničkom Domoljubu ne propustite koncert glazbenog sastava „ZZ Quartet“. Uz slovačkog basistu Štefana Bartuša i austrijskog bubnjara Klemensa Martktl, u kvartetu svira i dvojac po kojem je kvartet ZZ i dobio ime - Talijan Simone Zanchini te Zagrepčanin Ratko Zjača.


Radi se o četvorici iskusnih glazbenika koji imaju svoju jedinstvenu viziju  i izvedbu jazza. Ona obuhvaća sve vrste glazbe, a naročito modernu klasiku, world music uz slobodnu improvizaciju. Zanchini je jedan od najvećih svjetskih virtuoza harmonike, počasni je član milanske Scale i sigurno jedan od najoriginalniih umjetnika uopće. Ova istinska europska i svjetska zvijezda u stanju je u istoj minuti svirati najavangardnije i najljepše tonove koje možete zamisliti.


Ratko Zjača suvremeni je gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog. Surađivao je i muzicirao sa brojnim vrhunskim jazz glazbenicima današnjice - Reggie Workman, Randy Brecker, John Patitucci, Al Foster, Ron Cartet itd.


Ulaznice su u prodaji na blagajni dvorane Domoljub (Starogradska 1, Koprivnica) radnim danom od 7:00 do 19:00 sati.


Cijena ulaznice: 35 kuna


Cijelan ulaznice za studente i učenike: 20 kuna