19.5. Kazališna predstava za djecu: "Hrabri mornar (Popaj)"
Objavljeno: 3.5.2017. 13:26:44
u dvorani "Domoljub" s početkom u 18:00 sati

 


PREDSTAVA ZA DJECU


TVORNICA LUTAKA:


HRABRI MORNAR (POPAJ)


DVORANA DOMOLJUB, 19. svibnja u 18:00 sati


Jednog običnog jutra, Popaj odluči krenuti na brod, zaželio se samoće i otvorenog mora. Sa sobom vodi jedino Ćaknutu koku. Oliva, nezadovoljna jer opet ostaje sama na svjetioniku, potrpa cijeli ormar u svoj kufer i ubaci se na brod kao slijepa putnica. Međutim, nije jedina. Slijedi je Grubač, koji pošto poto želi da Oliva postane njegova djevojka. Otvoreno more, Grubač, Oliva, Ćaknuta koka i Popaj na brodu – dovoljno je za komediju. Ako još pridodamo oluju i nasukavanje na otoku koralja – Zlarinu, pokušaj Olive da natjera Popaja na vjenčanje, ljubomoru Grubača i uvijek gladnog Peru Žderu, zajamčena je dobra zabava i malima i velikima.


Popaj je lik iz stripa i crtanog filma, mornar kojeg vole i veliki i mali. Nezaobilazan je dio djetinjstva naših roditelja, baka i djedova. Rođen je 1929. godine u stripu „Kazalište u naprstku“ kao sporedni lik. Nakon par epizoda, autor ga ostavlja u zaborav, međutim, obožavateljima se toliko svidio taj grubi i smiješni mornar, da su tražili njegov povratak. Od tada je njegov autor Segar često koristio Popaja za najsmiješnije gegove, a zatim ga i preuzeo kao glavni lik, te nazvao strip po njemu.


Svima je bilo zabavno gledati simpatičnog mornara sa istetoviranim sidrom na podlakticama i neizbježnom lulom od kukuruzovine u ustima kako jednim potezom lansira u nepoznato grubijana Badžu ili digne kuću u zrak malim prstom, padne na glavu s petog kata i ostane čitav.


Predstava Popaj na vrlo duhovit način približava djeci ljepotu hrvatskih otoka, ali i vrijednosti i vrline kao što su skromnost, hrabrost i poštenje.


Vežite se i uletite u svijet bajke sa Tvornicom lutaka!


Produkcija: Kazalište Tvornica lutaka


Režija i scenarij (prema motivima e.c. Segar): Petra Radin


Glazba: Saša Miočić


Koreografija: Tihana Strmečki


Lutke i rekviziti: Patricio Alejandro Aguero Marino


Trajanje predstave: 45 min.
Glume:


Popaj – Filip Detelić


Oliva – Petra Težak


Grubač, Pero Ždero – Mario Kovač


 


Ulaznice po cijeni od 20,00 kn možete rezervirati na telefon 222-390 ili na e-mail kultura@pou-kop.hr. Blagajna Domoljuba je otvorena radnim danom od 7:30-19:00 sati.Ulaznice su u prodaji od 5. svibnja 2017.